Moet Evy Gruyaert vrezen voor ontslag bij Play4? "Niet langer zeker van job" TV en Radio
TV en Radio

Moet Evy Gruyaert vrezen voor ontslag bij Play4? "Niet langer zeker van job"

Moet Evy Gruyaert vrezen voor ontslag bij Play4? "Niet langer zeker van job"

Veel is Evy Gruyaert niet meer op het scherm te zien. Toch blijft ze een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap, hoewel ze voorlopig enkel ‘Stukken van Mensen’ presenteert op Play4. Maar ook daar moet de presentatrice steeds vrezen voor haar plekje.

“Het is altijd afwachten of er een nieuw seizoen komt én of ik erbij ben”, beseft Evy Gruyaert maar al te goed in Story. “In deze branche heb ik geleerd dat je nooit echt zeker bent van je job. Ik kan alleen maar aangeven dat ik het nog steeds heel graag doe en ik heb ook het gevoel dat ze bij de zender tevreden zijn over mij.” Maar helaas is dat tegenwoordig niet het enige dat telt.

“Niets is voor eeuwig. Zeker als je ziet hoe de media tegenwoordig werken”, legt de presentatrice uit. “Er wordt veel meer fragmentarisch gedacht. ‘Die is nu hot of die heeft veel volgers op sociale media, dus we gaan voor die persoon’”. Men is voortdurend op zoek naar vernieuwing en verjonging. “Al mag ik na 22 jaar in dit vak zeker niet klagen”, bedenkt Evy zich.

“Maar als je tijd om te gaan is gekomen, kan je daar weinig aan doen”, haalt ze haar schouders op. “Zeker omdat de plekken voor vrouwen van boven de veertig heel beperkt zijn.” Zo werkt Evy zelfs al een paar jaar niet meer exclusief voor Play4. “Ik presenteer enkel nog ‘Stukken van Mensen’ voor hen. Weet je, er blijven maar weinig plekken meer over voor mensen die geen exclusiviteitscontracten hebben. Daardoor is het ook moeilijk om veel programma’s te presenteren”, klinkt het nog.

Andere projecten

Gelukkig heeft Evy Gruyaert ook haar handen vol met tal van andere projecten. “Gelukkig wed ik niet op één paard en ben ik nog met projecten bezig zoals Start To Run, Hardlopen met Evy, mijn boek en keynotes rond Start To Feel Great en een nieuw project dat in het verlengde daarvan ligt: Great Place to Grow”, somt ze op. Dat klinkt niet slecht als je het ons vraagt.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws