Moet ook Koen Wauters 'Special Forces' noodgedwongen verlaten? "Enorm veel pijn" TV en Radio
TV en Radio

Moet ook Koen Wauters 'Special Forces' noodgedwongen verlaten? "Enorm veel pijn"

Moet ook Koen Wauters 'Special Forces' noodgedwongen verlaten? "Enorm veel pijn"

Er zijn nog maar twee afleveringen geweest, maar het is nu al een bewogen seizoen van ‘Special Forces: Wie durft wint’. Zo moest Francesco Planckaert de training al meteen verlaten door een schouderblessure en stapte Georges-Louis Bouchez vrijwillig op. Maar is Koen Wauters de volgende die eraan moet geloven? Ook hij werd tot het uiterste gedreven.

Koen Wauters, de ancien van de groep, heeft toch twee keer nagedacht voor hij toehapte. “Ik word zot als ze me vastbinden en geblinddoekt onder water droppen. Of me opsluiten in een kist, want ik heb last van claustrofobie”, zegt de zanger en presentator in Story. “Maar anderzijds was dat net een van de redenen om het wel te proberen. Om te zien of ik mezelf kan pushen om mij daarover te zetten”, besluit hij.

Maar niet alleen zijn angsten, ook zijn rug speelde hem enorm parten. Koen moest dus extra voorzichtig zijn. “Op voorhand had ik mezelf dat voorgenomen, maar eens ter plekke lukt het gewoon niet”, stelt hij vast. “Ik doe al enkele jaren elke dag oefeningen voor mijn rug, maar in een gecontroleerde omgeving zoals de fitness of thuis op een matje. Niet op rotsen of in een woestijn.” En in plaats van gewichten te heffen zat er nu iemand in zijn nek.

Pijn

“Ik heb heel veel pijn gehad”, geeft de zanger eerlijk toe. “Maar dan zeiden de instructeurs: het kan altijd nog erger, waarop ze je vijf kilo extra geven om te dragen of de route verlengen”, weet hij te vertellen. Fysiek was hij misschien niet de sterkste, “mentaal stond ik dan weer misschien wat sterker dan die twintigers, omdat ik al heel wat watertjes doorzwommen heb.” We hopen dan ook dat dat Koen helpt om vol te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws