Toch vervolg op 'F.C. De Kampioenen' in de maak? Herman Verbruggen onthult meer TV en Radio
TV en Radio

Toch vervolg op 'F.C. De Kampioenen' in de maak? Herman Verbruggen onthult meer

Toch vervolg op 'F.C. De Kampioenen' in de maak? Herman Verbruggen onthult meer

Het is intussen al bijna 2,5 jaar geleden dat we ‘De Kampioenen’ voor het laatst aan het werk zagen. Eind 2020 trakteerden ze ons nog op een prachtige kerstspecial, daarna werd het stil rond Vlaanderens favoriete voetbalploeg. Maar mogen de fans toch nog op een vervolg hopen?

‘F.C. De Kampioenen’ is en blijft een enorm succes. Na vier films waren er zelfs nieuwe afleveringen in de maak. Maar door het overlijden van Johny Voners (Xavier) trokken ze de stekker uit de reeks. Toch maakten ze nog een kerstspecial om hun overleden collega te herdenken. Maar blijft het daarbij? In HLN Showbits vertelt Herman 'Marckske' Verbruggen hoe hij over een mogelijk vervolg denkt.

Herman is duidelijk geen voorstander van een reünie en al zeker niet van een soort ‘F.C. De Kampioenen 2.0’ met jongere karakter of rond het personage van Niels Destadsbader (Ronaldinho). “Ik weet het zo niet. Als je dat doet, gaan de kijkers meteen vergelijken. En dat lijkt mij net iets te spannend”, denkt de acteur erover.

Nostalgie

“Door de jaren heen heb ik geleerd dat je een sitcom in het hier en nu moet maken. En kijken naar wat nú grappig is. Dat heeft iets actueels nodig”, bedenkt Herman zich. “'F.C. De Kampioenen' begon in 1990 en in die tijdsgeest klopte dat. Dat was wat de mensen graag hadden en waar ze zich in herkenden.” De enige reden waarom het nu nog steeds zo populair is, is volgens Herman pure nostalgie.

“Dat heeft een hele opbouw gehad en daarom vinden we het nu nog steeds geestig. Dat is een andere context. Maar je nu baseren op iets dat ooit zo populair was, mag je niet doen”, besluit hij. Bovendien zal het nooit hetzelfde zijn zonder Johny Voners. “Je gaat niet voortdoen op het moment dat zo iemand belangrijks er niet meer is. Dat was de hoofdreden om er een punt achter te zetten”, aldus Herman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws