Tom Waes krijgt groot nieuws uit onverwachte hoek: "Eindelijk krijgt hij wat hij verdient"

230420tomwaesphotonews
VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO hebben de handen in elkaar geslagen. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s. En dat betekent goed nieuws voor Tom Waes, want hij zal daarin centraal staan.
“In financieel uitdagende tijden slaan de VRT en NPO de handen in elkaar om hoogwaardige programma’s te kunnen blijven produceren, met lokaal talent", legt VRT-directeur Content Ricus Jansegers uit in Het Laatste Nieuws. Zo zullen VRT en NPO een vijftal programma’s maken, waaronder twee fictieprojecten, waarin Tom Waes centraal staat. De keuze om de presentator ook in Nederland een schermgezicht te maken, is geen grote verrassing.
Waes’ programma’s - denk maar aan ‘Reizen Waes’, ‘Undercover’ en ‘Het verhaal van Vlaanderen’ - waren ook bij onze noorderburen een enorm succes. Dat laatste programma kon zelfs rekenen op bijna een miljoen Nederlandse kijkers per week. “Ik ben trots dat we zo’n getalenteerde tv-maker aan onze omroep kunnen verbinden”, klinkt het bij Remco van Leen, directeur Video NPO.

Roem en glorie

Het Vlaamse productiehuis De Mensen, waaraan Waes exclusief verbonden is, staat in voor de programma’s van de samenwerking tussen VRT en NPO. Het eerste resultaat daarvan zou volgend jaar al op de buis komen, in België en Nederland. “Al vijftien jaar werken we samen met Tom en eindelijk krijgt hij wat hij verdient: roem en glorie in Nederland”, reageert ook co-CEO Raf Uten van De Mensen enthousiast.