3 maanden na geboorte: Wout Bru doet pakkende getuigenis over erg zieke kindje

230126NATASSIAVANKERKVOORDEWOUTBRUINSTAGRAM
Wout Bru en Natassia Van Kerkvoorde kregen eind november een tweede dochtertje. Enkele weken na de bevalling kregen ze te horen dat hun kleine spruit RSV had. Een harde klap voor de kersverse ouders.
Wout Bru en Natassia Van Kerkvoorde hebben een zware periode achter de rug. Op 29 november mochten ze hun tweede dochtertje Beau in de armen sluiten, maar al snel liep het mis. “Drie weken na de bevalling begon ze vreemd te ademen, alsof ze geen lucht meer kreeg”, vertelt de chef-kok aan Dag Allemaal.
Hij had direct door dat er iets mis was en toen zijn ze meteen naar het ziekenhuis gegaan. “Daar hebben ze tests gedaan waaruit bleek dat ze RSV had”, legt Wout uit. Dat nieuws kwam hard binnen. “Als je hoort dat iemand sterft aan kanker of door de aardbeving in Turkije denk je: ‘Amai, dat is erg’ en je gaat verder. Maar als zoiets in je eigen kring gebeurt, besef je dat iedereen kwetsbaar is”, geeft hij toe.
Eerst kreeg Beau extra zuurstof in het ziekenhuis in Antwerpen, maar toen belde Natassia plots dat Beau naar Brussel moest. “Omdat alle plaatsen op intensieve in Antwerpen bezet waren”, aldus Wout. Hij zat in Durbuy maar reed meteen naar daar.  “Beau zag er enorm grauw uit. Op dat moment denk je: ‘Ze gaat sterven, we gaan ons kind verliezen’”, klinkt het aangedaan.