Actrice Leen Dendievel getroffen door groot verlies: "Het is een enorm trauma" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Actrice Leen Dendievel getroffen door groot verlies: "Het is een enorm trauma"

Actrice Leen Dendievel getroffen door groot verlies: "Het is een enorm trauma"

Leen Dendievel heeft al enkele jaren last van serieuze paniekaanvallen. Daar heeft ze zowel in haar boek ‘Asem’ als op sociale media al vaker openlijk gesproken. Dankzij enkele bezoekjes aan haar psycholoog weet de actrice en schrijfster nu ook wat de oorzaak van haar aanvallen is.

In 2016 kreeg ze voor de eerste keer zulke aanvallen. “Ik werd ’s nachts in bed wakker en mijn lichaam deed vreemd: hartkloppingen, zweten, hoofdpijn, geen lucht krijgen, tintelingen in mijn arm, een droge keel”, vertelt Leen nu openlijk in Dag Allemaal. “Je vraagt je op zo’n moment af of je doodgaat.”

“Het ergste is dat je niet weet waarom je lichaam zo reageert”, klinkt het. Ondertussen is Leen een pak wijzer geworden en weet ze dankzij haar psycholoog wel waarom ze paniekaanvallen krijgt. De dood van haar papa, zo’n 20 jaar geleden, heeft ze nog altijd niet verwerkt. “Ik was 19 toen hij stierf. Oud genoeg om het te beseffen, te jong om hem volledig te kennen”, gaat de schrijfster verder. Het heeft Leen zo’n 14 jaar gekost voor ze eindelijk kon rouw rouwen.

“Vlak na de begrafenis ging ik terug naar school en lag mijn focus op mijn examens. Daarna ben ik alleen gaan wonen, deed ik audities, bouwde ik een sociaal leven op en leerde ik lief te hebben en verdriet te ervaren”, legt Leen uit. “Ik zat in een rollercoaster van zaken en ik vergat om stil te staan. Ik ben nooit door een rouwperiode gegaan. De dood van mijn vader is een trauma dat ik te lang heb laten liggen”, weet ze nu.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws