Bart Kaëll (63) heeft slecht nieuws over gezondheid: "Moet er opnieuw tegen vechten"

231003bartkaellphotonews
Bart Kaëll heeft dankzij zijn monsterhit ‘Wat is jouw geheim?’ een spetterende zomer achter de rug. Alles ging hem voor de wind, en toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het gevaar om te hervallen in zijn depressie loerde namelijk om de hoek.
Bart Kaëll viert dit jaar 40 jaar carrière. Dat doet hij onder andere met het album '40 jaar hits', met nummers als ‘De Marie-Louise’, ‘Zeil je voor het eerst’, ‘Mooi weer vandaag’ en ‘Wat is jouw geheim?’ en toepasselijk ook met een roze vinylplaat. “Ik moet 't leven door 'n roze bril bekijken, hé”, legt de zanger uit in Dag Allemaal. Want dat is iets dat Bart in het verleden niet altijd lukte. Door zijn perfectionisme belandde hij een paar jaar geleden in een serieuze depressie.
“Ik heb ermee leren omgaan, maar ik moet daar nog altijd heel voorzichtig in zijn. Deze zomer heb ik er weer tegen moeten vechten”, onthult Bart nu in het weekblad. “Ik had plots weer zo'n gevoel: oei, ik ben over mijn grenzen aan het gaan, fysiek en mentaal. Ik moet dan meer rusten en mijn stressniveau proberen te verminderen. Ik blijf een stresskonijn”, beseft hij.

Alarmsignalen

Maar gelukkig kan de zanger de alarmsignalen intussen beter herkennen. “De lat ligt hoog, dat gevoel heb ik altijd. Ik moet er altijd alert voor zijn. Dat is een knipperlicht dat begint te branden en dan weet ik: hela, ik moet oppassen”, bedenkt Bart zich. “Luc (Appermont, red.) had het ook opgemerkt. 'Bart, je vingers staan helemaal verkrampt', zei hij.”