Daan Hugaert (74) opnieuw getroffen door fysieke problemen: dit zijn de gevolgen voor zijn rol in 'Thuis' Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Daan Hugaert (74) opnieuw getroffen door fysieke problemen: dit zijn de gevolgen voor zijn rol in 'Thuis'

Daan Hugaert (74) opnieuw getroffen door fysieke problemen: dit zijn de gevolgen voor zijn rol in 'Thuis'

The show must go on, zo klinkt het motto van Daan Hugaert, die al 20 jaar de rol van Eddy Van Notegem vertolkt in ‘Thuis’. Toen de 74-jarige acteur onlangs aan zijn hart geopereerd moest worden bijvoorbeeld, maar ook toen recenter nog opnieuw fysieke klachten opdoken.

Zowel voor tv als voor theater geldt bij Daan Hugaert hetzelfde principe: hoofdpijn, buikpijn of eender welk ander kwaaltje verdwijnt meteen als hij voor de lens of op de planken staat. Adrenaline, noemt hij het. “Vaak is 'the show must go on' het credo, ja”, zegt de acteur in Primo. Zo heeft hij begin september, amper een jaar na zijn ernstige hartoperatie, een zona gehad.

“Dat is een pijnlijke huiduitslag met blaasjes die wordt veroorzaakt door de reactivering van het varicella-zostervirus, hetzelfde dat waterpokken veroorzaakt”, legt Daan uit. “Ik denk dat mijn lichamelijke reserves wat opgebruikt waren, want ik ben in januari én februari gestent geweest. En daarna heb ik - op vraag van de cardiologen - intensief moeten trainen”, bedenkt hij zich. Gelukkig is de acteur er intussen weer helemaal bovenop.

Handschoenen

Bij ‘Thuis’ vonden ze bovendien ook meteen de geknipte oplossing voor Daans probleem. “Ik heb voor ‘Thuis’ enkele nachtopnames gedaan met handschoenen aan, omdat mijn handen vol met pijnlijke blaasjes stonden”, vertelt hij. “Het laatste wat ik wilde, was mijn collega's in de steek laten”, aldus de acteur. Eddy zal dus zelfs niet voor eventjes uit de reeks verdwijnen.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws