Hartverscheurend nieuws over Hugo Sigal: "Volledig gecrasht"

230511hugosigalphotonews
Het is intussen al een halfjaar geleden dat Nicole Josy onverwacht overleed na een ongelukkige val van de trap. Hugo Sigals echtgenote leed al een hele tijd aan alzheimer, waardoor het koppel peter en meter wilde worden van de Stichting Alzheimer Onderzoek, iets wat Hugo nu koste wat het kost wil voortzetten.
Hugo Sigal is het gezicht van de nieuwe campagne voor alzheimeronderzoek. Dat doet hij speciaal voor zijn Nicole, aan gezien de laatste jaren van haar leven getekend werden door de ziekte. “De Stichting had mij en Nicole toen gevraagd of wij peter en meter wilden worden”, zegt de zanger in Dag Allemaal. “We hebben daar toen volmondig ‘ja’ tegen gezegd. Ondertussen is het tragische ongeluk gebeurd... Maar ik wil mij blijven inzetten voor de stichting.”
Bij de nieuwe campagne hoort natuurlijk ook een tv-spot. “Ken jij ‘Goeiemorgen, morgen’ nog van­buiten”, vraagt de acteur in de reclamespot. “Toen mijn Nicole steeds meer last kreeg van alzheimer, begon ze de teksten van onze eigen liedjes te vergeten. Dat was hartverscheurend.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat de opnames een enorme emotionele beproeving waren voor Hugo.

Gecrasht

“De opnamen van dat filmpje waren heftig, heel heel heftig”, biecht hij op. “Ze namen een hele dag in beslag en ik ben een paar keer gecrasht.” Toch zet Nicoles echtgenoot zich met veel plezier in. “Er zijn onlangs twee geneesmiddelen ontdekt die de ziekte lijken te vertragen bij mensen met een milde vorm, maar er is nog veel onderzoek nodig en dus ook veel geld”, beseft Hugo. “Ik hoop dat er ooit een soort ‘Kom op tegen alzheimer’ komt.”