Jeroen Meus ziet het mislopen bij z’n zoontje Georges: "Hij heeft extra zorg nodig"

230907jeroenmeusphotonews
Het zijn geen zorgeloze tijden voor Jeroen Meus. Nog niet zo lang geleden verloor de tv-kok zijn broer, een afscheid dat hem bijzonder zwaar viel. Maar nu zijn er ook grote zorgen opgedoken om zijn zoontje Georges. De ‘Dagelijkse Kost’-presentator besloot in te grijpen.
Op oudejaarsavond 2021 moest Jeroen Meus afscheid nemen van zijn broer Wim, die zijn lange strijd tegen darmkanker verloor. Wim werd amper 44. Om zijn verdriet een plaats te geven maakte de tv-kok onlangs nog een programma, ‘Dagen zonder broer’, over rouwen. Dit grote gemis heeft er trouwens niet alleen bij Jeroen, maar ook bij zijn zoontje Georges diep ingehakt.
Net zoals zijn papa ging hij in therapie na het overlijden van Wim. “Georges is nu 11 jaar en heeft de laatste vijf jaar veel verdriet gezien en ervaren”, zegt het VRT-gezicht in Het Laatste Nieuws. “We hebben buiten mijn broer nog te maken gekregen met ziekte en verlies, waardoor het voor hem extra veel is geweest op jonge leeftijd. Ik merk dat hij daardoor extra zorg nodig heeft. Daarom volgen we samen therapie.”

Prioriteit

Bovendien heeft de tv-kok nog een belangrijk besluit genomen. Waar zijn werk vroeger al eens al zijn tijd en aandacht durfde op te eisen, wil hij het vanaf nu anders aanpakken. “Vroeger was thuis zijn oké, nu is dat mijn absolute prioriteit”, onderstreept Jeroen. “Ik ben het gelukkigst als wij samen zijn.”