Katrien De Becker neemt geen blad voor de mond over 'Thuis: "Enorm veranderd sinds ik weg ben"

231127katriendebeckerthuisvrt
Katrien De Becker moest vorig jaar onverwacht afscheid nemen van 'Thuis'. Zo stierf haar personage Tania na een overdosis methamfetamine, die ze per ongeluk naar binnenkreeg. In Primo geeft de actrice nu haar ongezouten mening over de vernieuwde 'Thuis'.
Katrien De Becker speelde in het verleden zowel in 'Familie' als 'Thuis'. En ook zij merkt op dat er veel beweegt bij beide series. "'Thuis' is bijvoorbeeld enorm veranderd sinds ik er weg ben", vindt Katrien. Zo is het geen geheim dat ze op een jonger publiek mikken.
"Het is hun goed recht om dat te proberen, natuurlijk. Maar ik twijfel aan de slaagkansen", aldus Katrien. "Inmiddels is al één op de twee Vlamingen ouder dan vijftig. En door de vergrijzing wordt die groep alsmaar groter. Er worden heel wat jongeren gecast om leeftijdsgenoten te doen kijken. Maar mijn kinderen reageren daarop met: 'Alsof wij nu plots wél dagelijks naar een soap gaan kijken ...'."

Meer kansen

Maar dat doen ze dus niet. Al vindt Katrien het wel goed dat jonge acteurs meer kansen krijgen. "Het is niet zo dat jonge ­acteurs automatisch jonge kijkers aantrekken. Al vind ik het wel fijn dat de jonge garde volop kansen krijgt. Want wanneer je pas ­afstudeert, is ’t niet makkelijk om als acteur of actrice werk te vinden. In vergelijking met vroeger lijkt een rol in een dagelijkse serie nu meer een springplank te zijn", besluit de actrice.