Moeilijk afscheid voor Jeroom Snelders: "Het voelt als een verlossing" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Moeilijk afscheid voor Jeroom Snelders: "Het voelt als een verlossing"

Moeilijk afscheid voor Jeroom Snelders: "Het voelt als een verlossing"

Gisteren was het zover. Na een prachtige roadtrip door Canada was het in ‘Boris’ op Play4 tijd voor Jeroom Snelders om afscheid te nemen van zijn broer. Samen met Jonas Geirnaert en Bockie De Repper strooide hij zijn broer, Boris, uit in de Rocky Mountains. Een bijzonder emotioneel moment voor de cartoonist.

25 jaar geleden verloor Jeroom zijn oudere broer, Boris, aan kanker. Zijn grootste droom was om een grote reis door Canada te maken zodra hij genezen was, maar daar heeft het lot helaas anders over beslist. Jeroom besloot de reis in zijn plaats te maken en de assen van zijn broer op het mooiste plekje van het land uit te strooien. Na een lange roadtrip was dat moeilijke moment gisteren aangebroken.

“Ik keek er enorm tegenop”, zegt Jeroom in Het Belang van Limburg. “Net omdat ik meer dan drie weken met de urne van Boris onderweg was, wilde ik er geen afscheid meer van nemen.” De cartoonist was er namelijk erg gehecht aan geraakt. “Dat had ik op voorhand niet verwacht, maar de urne hoorde er echt bij. Alsof ik het er nog maanden mee kon volhouden”, klinkt het.

Loodzware periode

Maar met het einde van het programma valt er tegelijk ook een last van zijn schouders. “Ik ben ontzettend blij met wat we gemaakt hebben, mijn verdriet is omgezet in iets positiefs. Maar met het einde van het programma komt ook een beetje de verlossing”, geeft Jeroom eerlijk toe. “Het is een prachtige, maar loodzware periode geweest. Dat laatste laagje verdriet was voor mij echt het fysieke afscheid nemen, en dat is daar in de bergen van de Rocky's gelukt”, aldus de komiek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws