Nora Gharib blijft niet bij de pakken zitten en neemt moedig besluit: "Ik kon niet toekijken en niets doen"

230913noragharibvtm
De aardbeving in Marrakech van afgelopen vrijdag heeft Nora Gharib, die zelf van Marokkaanse afkomst is, diep geraakt. Daarom besluit ze niet bij de pakken te blijven zitten. De actrice vertrekt deze week nog naar de getroffen regio om haar handen uit de mouwen te steken.
“Ik heb een Nederlandse vriendin daar die al een tijdje bezig is met het inzamelen van geld en middelen. Ze gaan bijvoorbeeld boodschappen doen voor de mensen in gebieden die het zwaarst zijn getroffen, en waar nog geen hulpdiensten zijn gepasseerd”, vertelt Nora Gharib in Het Laatste Nieuws. “Ik vind het zo mooi wat zij daar doen”. Daarom riep de actrice haar volgers gisteren al op hun steentje bij te dragen. “Ik heb het geluk dat ik een groot platform heb, en op die manier hulp kan inschakelen”, beseft ze.
Maar dat bleek niet genoeg. “Ik voelde toch steeds meer de drang om ook zélf ter plaatse te gaan helpen. Ik ben zelf afkomstig uit Marrakech, ik ben daar heel vaak. Vandaar dat het nieuws over de aardbeving zoveel pijn deed: het is echt mijn thuis”, zegt Nora. Daarom besloot de ’The Voice Kids’-presentatrice haar geplande vakantie te annuleren om deze week nog af te reizen naar haar tweede thuishaven.

Slaapzakken

Nora zal ter plekke meehelpen om onder andere voedsel en slaapzakken te bezorgen aan de mensen die ze nodig hebben. “Aan mij vragen ze bijvoorbeeld om dikke, warme pyjama's mee te brengen vanuit België. Dat zijn dingen die je ginder maar moeilijk bij kant kan krijgen”, legt de actrice uit. “Ter plekke gaan we ook nog slaapzakken kopen, want het is niet makkelijk om bepaalde dingen door de douane te krijgen. Begrijpelijk natuurlijk, maar het maakt de zaken er niet simpeler op.”