Bram Verbruggen heeft bijzonder slecht nieuws: "Al zeker tot dan blijft het kletsnat weer"

231116bramverbruggenvrt1
We hebben de laatste dagen al heel wat regen over ons heen gekregen, en helaas ziet VRT-weerman Bram Verbruggen weinig verbetering op de weerkaarten.
"Elke druppel is er een te veel, en helaas gaan er nog vallen", steekt Bram Verbruggen van wal. "Vrijdag wordt opnieuw een wisselvallige dag. We houden het dus niet volledig droog. We starten met veel wolken, met periodes van regen. In de loop van de dag krijgen we een paar opklaringen, maar we gaan ook nog rekening moeten houden met buien. De temperaturen die vallen een beetje terug. We halen nog 8 of 9 graden"
"Maar tegen zaterdag zijn er opnieuw veel wolken, en lange periodes van regen, gevolgd door veel wind. Er kan opnieuw zo'n 5 tot 10 liter water vallen per kubieke meter. En ook voor zondag krijgen we opnieuw herfstachtig weer. De wind wordt ook wel een dingetje, want we verwachten rukwinden van 60 kilometer per uur of meer. We krijgen ook een aantal buien, zeker na de middag. Het wordt wel iets zachter bij 13 graden."

Volgende week

"Maandag passeert de volgende regenzone met veel wind. Het wordt dan 10 graden. En ook daarna blijven we in wisselvallig weer zitten met zowel op dinsdag als op woensdag een aantal buien die moeten passeren. We krijgen dan 9 graden. Voorlopig komt er dus nog altijd geen einde aan dat natte weer", besluit de weerman van de VRT.