CEO Richard Plugge reageert op mogelijk vertrek van Wout van Aert bij Jumbo-Visma: “Doelen niet behaald”

230830woutvanaertrichardplugge
Wout van Aert heeft weer een bewogen jaar achter de rug met heel wat ereplaatsen, maar zijn seizoen is nog niet voorbij. Zo wil hij bijvoorbeeld nog deelnemen aan het WK Gravel op 8 oktober.
De laatste maanden hebben verschillende wielerkenners opgeworpen dat Wout van Aert beter zou vertrekken bij de Jumbo-Visma. Bij Het Nieuwsblad wisten ze de CEO van de Nederlandse wielerformatie - Richard Plugge - te strikken voor een interview: “Wout van Aert heeft zijn doelen niet bereikt. Hoe is het met hem?”
“Hij won in Houffalize de gravelkoers. Met Wout op zich gaat het heel goed. Hij was er in de Tour een paar keer dichtbij. Lukte het, dan stel je deze vraag niet”, windt Plugge er geen doekjes om. “We bekijken hoe we het in de toekomst wél voor elkaar krijgen. Er waren twee hoofddoelen: Vlaanderen en Parijs-Roubaix."
"Die hebben we als ploeg helaas niet behaald”, wijst de Jumbo-Visma CEO niet naar zijn kopman, maar wel naar de voltallige ploeg. “Het is niet Wout die het niet heeft gehaald, maar wij allemaal samen.” Het lijkt er dus niet op dat ze het vertrouwen in hun kopman verloren zijn. Van Aert ligt bij Jumbo trouwens nog onder contract tot en met 2026. Er vertrekken zit er dus niet meteen in.