Mathieu van der Poel spreekt duidelijke taal: “Dat soort renner zou ik nooit willen zijn” Wielrennen
Wielrennen

Mathieu van der Poel spreekt duidelijke taal: “Dat soort renner zou ik nooit willen zijn”

Mathieu van der Poel spreekt duidelijke taal: “Dat soort renner zou ik nooit willen zijn”

Mathieu van der Poel verraste iedereen met zijn uitzonderlijke prestaties in de Ronde van Frankrijk. Dat hij de gele trui kon pakken, was al straf, maar dat hij deze ook nog eens zes dagen kon behouden, daar had hij nooit van durven dromen.

"Daarom ook heb ik die momenten heel bewust proberen te beleven”, geeft Mathieu toe tijdens een persmoment. “Terwijl ze best wel bijzonder intens waren”, lacht hij. “Nu begrijp ik waarom de klassementstenoren dat geel liever niet pakken in die eerste week. Als leider in de Tour kom je altijd twee uur later dan je ploegmaats aan in het hotel.”

"Ik kom zeker terug, om in de tweede en derde week nog voor ritzeges te strijden”, verzekert Mathieu. “En Parijs te halen. Dat lijkt me leuk. De Tour winnen is niet realistisch. Dat soort renner wil ik momenteel niet zijn. Misschien zelfs nooit.”

Nadat hij in de achtste etappe zijn gele trui verloor aan Tadej Pogacar, stapte de Nederlandse wielerkampioen uit de Tour. Zijn focus ligt nu volledig op de Olympische Spelen, waar hij een gouden medaille wil behalen in het mountainbiken. Hier droomt van der Poel al vier jaar van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws