‘Patrick Lefevere schrikt op door onverwacht nieuws over de toekomst van INEOS Grenadiers’

220812PATRICKLEFEVEREPHOTONEWS
Het is al een hele poos koffiedik kijken over de toekomst van de wielerploeg INEOS Grenadiers. Ze hebben vooralsnog amper 15 renners voor volgend seizoen onder contract liggen.
Deze zomer legden ze nog geen enkele nieuwe coureur vast, waardoor er druk gespeculeerd werd over een mogelijke fusie van de Britse wielerformatie met Soudal Quick-Step, de ploeg van Patrick Lefevere. Die speculaties lijken nu ontkracht te worden.
Het Spaanse Marca meldt namelijk dat INEOS op het punt staat om zijn eerste nieuwe renner vast te leggen. Het gaat om de Spanjaard Oscar Rodriguez, die de overstap van Movistar zou maken. Er is weliswaar een ‘maar’. Eerder leken de Grenadiers ook Carlos Verona aan te trekken…
Maar hij koos in laatste instantie nog voor een avontuur bij Lidl-Trek. Het zou dus zomaar kunnen dat ook dit nieuws voorbarig is. Mocht Rodriguez toch officieel aangekondigd worden, dan lijkt het wel een zekerheid dat we de Britse formatie ook volgend seizoen nog in het peloton zullen zien rondrijden.