Remco Evenepoel vreest na coronabesmetting opnieuw voor doemscenario: "We maken ons zorgen" Wielrennen
Wielrennen

Remco Evenepoel vreest na coronabesmetting opnieuw voor doemscenario: "We maken ons zorgen"

Remco Evenepoel vreest na coronabesmetting opnieuw voor doemscenario: "We maken ons zorgen"

Remco Evenepoel start als leider aan rit zes in de Ronde van Spanje. Na in de Giro gedwongen af te stappen met een coronabesmetting, wil de wereldkampioen tijdrijden nu wél heelhuids een grote ronde doorkomen.

Vlak na de vijfde etappe liet een FDJ-ploegleider al vallen dat enkele renners van Soudal Quick-Step er ziek uitzagen. Andrea Bagioli en Louis Vervaeke kwamen woensdag ongeveer een kwartier na winnaar Kaden Groves over de meet. Er lijkt een virus rond te gaan in het peloton.

Ploegleider Klaas Lodewyck stond donderdagochtend Sporza te woord: “Eergisteren hebben Bagioli en Vervaeke allebei een slechte nacht gehad. En gisteren hebben ze inderdaad afgezien. We hopen dat het vandaag beter zal zijn…”

“Maar daar ben je nooit zeker van. We maken ons wel zorgen, al kunnen we niet veel doen…” Ook rode trui Remco Evenepoel liet zich voor de start van de zesde rit al horen: “We dragen nu plastic handschoentjes bij het ontbijt.”

Virus

“Het is vervelend, maar we zijn niet alleen”, verklaart Remco. “Ik heb nog jongens langs de kant zien staan voor een grote boodschap. Er zijn er nog. Laten we hopen dat het snel voorbij is.” Hopelijk voor Evenepoel wordt hij deze keer zelf níet getroffen, maar twee ploegmaats zo vroeg in de Vuelta verliezen zou natuurlijk ook een ferme streep door de rekening zijn.

Populair

Laatste nieuws