Roger De Vlaeminck voorspelt Giro-drama Wielrennen
Wielrennen

Roger De Vlaeminck voorspelt Giro-drama

Roger De Vlaeminck voorspelt Giro-drama

Roger De Vlaeminck, de voormalige Belgische wielrenner, heeft zich uitgesproken over de huidige generatie wielrenners in aanloop naar de Giro d'Italia. In een interview met Wielerrevue bekritiseerde hij Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard voor hun gebrek aan ambitie door grote koersen over te slaan.

De Vlaeminck zet dit in contrast met Tadej Pogacar, die hij prijst voor zijn deelname aan zowel de Vlaamse klassiekers als de geplande dubbel Giro-Tour dit jaar. De Vlaeminck ziet Pogacar als een completere wielrenner die sprinten, tijdrijden en klimmen beheerst.

"Kijk, Pogacar rijdt veel wedstrijden maar zijn grootste concurrent in de Tour doet verder nergens aan mee. Niet Luik-Bastenaken-Luik, niet in de Ronde van Lombardije", aldus De Vlaeminck. Hij voorspelt dat Pogacar de Giro zal domineren van begin tot eind, vooral bij afwezigheid van Vingegaard. "Pogacar kan sprinten, tijdrijden en klimmen. Met recht een volwaardige coureur. Pogacar gaat deze Giro van begin tot eind domineren. Als Vingegaard niet meedoet zijn er geen serieuze uitdagers voor hem", klinkt het.

De Giro d'Italia start aanstaande zaterdag met een etappe van 136 kilometer van Venaria Reale naar Turijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws