Superteam rond Evenepoel in Tour?: Déze topklimmers zoeken nog een nieuwe ploeg Wielrennen
Wielrennen

Superteam rond Evenepoel in Tour?: Déze topklimmers zoeken nog een nieuwe ploeg

Superteam rond Evenepoel in Tour?: Déze topklimmers zoeken nog een nieuwe ploeg

Nu in de Ronde van Spanje de laatste week wordt aangevat, loopt het wielerseizoen stilaan op zijn einde. Patrick Lefevere is nog volop aan het sleutelen aan zijn ploeg voor volgend seizoen.

Met Mikel Landa wist hij al een nieuwe meesterknecht voor Remco Evenepoel aan te trekken, maar er mag zeker nog wat klimkracht bijkomen. Op de markt zijn er nog steeds een aantal mooie opties die wij voor u (en voor Patrick) even oplijsten.

We openen met Victor Lafay (27, Cofidis), die dit jaar meermaals liet zien dat hij over een col raak. Hij boekte dit seizoen ook zijn mooiste zege door de tweede rit van de Tour de France te winnen. Als Lefevere de Fransman wil strikken zal hij zich wel moeten haasten, want AG2R trekt naar verluidt stevig aan zijn mouw.

Ook bij EF vinden we een interessante naam terug die nog geen ploeg heeft voor volgend jaar: Hugh Carthy (29). Het kopmanschap lijkt toch niet helemaal zijn ding en de Engelsman zou er volgens ons baat bij hebben om meer vanuit de schaduw te kunnen fungeren. Hij zou naast Landa de luitenant van Evenepoel kunnen worden.

Ervaring

Lafay en Carthy zijn natuurlijk niet meer van de jongste, maar mogelijk kiest Lefevere wel voor renners met nóg meer ervaring. Louis Meintjes (31, Intermarché) heeft nog geen contract voor volgend seizoen en ook Nieuwzeelander Georges Bennett (33, UAE) is nog op zoek naar een nieuwe ploeg.

Update: voor Georges Bennett komt Lefevere alvast te laat. Dinsdag werd bekendgemaakt dat hij vanaf volgend seizoen voor Israel Premier Tech zal uitkomen.

Potentieel

Of kiest Lefevere voor renners met potentieel? Eerder meldden we al dat hij mogelijk een buitenkans krijgt bij Marco Brenner (21, DSM), maar er is ook nog een coureur op de markt die nog groeimarge heeft. Einer Rubio (25, Movistar) heeft al mooie dingen laten zien en wist dit seizoen onder meer een bergrit te winnen in de Giro, voor Thibaut Pinot.

INEOS

Om af te sluiten hebben we er nog drie renners van de INEOS Grenadiers - waar er nog heel wat coureurs op een contractverlenging wachten - uitgepikt. Laurens De Plus (29) - die aan het revalideren is van een heupbreuk-, Omar Fraile (33) en Geraint Thomas (37) lijken de meest interessante opties voor Lefevere en co.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws