‘Van der Poel neemt verbazingwekkende beslissing met het oog op de Tour’ Wielrennen
Wielrennen

‘Van der Poel neemt verbazingwekkende beslissing met het oog op de Tour’

‘Van der Poel neemt verbazingwekkende beslissing met het oog op de Tour’

Het is nog even wachten vooraleer Mathieu van der Poel het veld in zal duiken.

Toch zijn veel mensen al bezig met wat de dubbele wereldkampioen deze zomer allemaal zal uitsteken. Hij wil bijvoorbeeld schitteren op de Olympische Spelen en daar wil hij gerust een pak opofferingen voor doen.

Althans, dat is wat ze zeggen bij Wielerflits. Volgens de gerenommeerde site zal de Tour voor Van der Poel in het teken staan van de Spelen: “Hij zal opnieuw niet een volledige Tour in de schijnwerpers rijden. Dat is voor het vierde jaar op rij… "

“In 2021 stapte hij eerder af vanwege de Spelen in Tokio, in 2022 gaf hij al vroeg op omdat het geen zin had om verder te rijden en afgelopen jaar reed hij vooral in dienst van Philipsen. En ook volgend jaar stapt hij dan eerder af”, verklaren ze.

Drie weken 

Hij wil vooral genoeg tijd hebben om volledig aan de MTB gewend te raken: “Het voordeel van de MTB-kalender is dat de eerste Wereldbekers in Europa pas eind mei zijn, normaal is dat begin mei. Hij kan zich dus gedegen voorbereiden waarna hij in mei en juni drie Wereldbekers kan doen. Daarna de Tour tot de eerste rustdag, uitstappen daags na de gravelrit. Daarna heb je nog drie weken tot de Spelen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws