Wout van Aert zorgt voor énorme verrassing en neemt déze onverwachte beslissing Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert zorgt voor énorme verrassing en neemt déze onverwachte beslissing

Wout van Aert zorgt voor énorme verrassing en neemt déze onverwachte beslissing

Wout van Aert is zich na het WK op de weg aan het voorbereiden op het WK gravel. Die wedstrijd wordt 8 oktober afgewerkt in het Italiaanse Veneto.

Daarna staan er ook nog een aantal wegkoersen op het programma van de Belgische kampioen tijdrijden. In aanloop naar het EK in Drenthe neemt hij nog deel aan de Tour of Britain en de Super 8 Classic (ook gekend als de Primus Classic).

“Ik wou vooral nog een rittenkoers rijden om mij voor te bereiden op het EK. De Renewi Tour volgde te snel na het WK op de weg in Glasgow en dan bleven er weinig andere opties over op de kalender”, verklaart hij bij Het Laatste Nieuws.

“De Tour of Britain is het beste alternatief. Van die acht dagen koersen ga ik beter worden”, aldus Van Aert. In Groot-Brittannië zal hij weliswaar niet altijd zijn eigen kans gaan: “Het parcours is niet zo uitdagend als toen ik er in 2021 reed… ”

Kansen opofferen

“Het kan zes keer sprinten worden en dan nog twee ritten in het slotweekend waar het klassement wordt gemaakt. We gaan ook met Olav Kooij naar de Tour of Britain. Ik zal in eerste instantie de sprints voor Olav aantrekken en dan zelf proberen voor het klassement te gaan”, concludeert de Jumbo-Visma renner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws