Griekenland getroffen door extreem noodweer: "Ongeziene, catastrofale klimaatramp op komst" Buitenland
Buitenland

Griekenland getroffen door extreem noodweer: "Ongeziene, catastrofale klimaatramp op komst"

Griekenland getroffen door extreem noodweer: "Ongeziene, catastrofale klimaatramp op komst"

Griekenland wordt momenteel geteisterd door noodweer. En er is nog meer slecht weer op komst. Volgens bepaalde weermodellen zou er in de komende 48 uur evenveel regen vallen als in ruim een jaar tijd. Code rood is in verschillende delen van het land van kracht en meerdere wetenschappers waarschuwen voor een catastrofale klimaatramp. Inmiddels zou er ook al zeker één dode gevallen zijn.

Griekenland wordt momenteel getroffen door extreem noodweer. Volgens gematigde weermodellen zouden er neerslaghoeveelheden tussen 500 en 700 mm vallen. Maar volgens enkele extreme modellen zouden er zelfs hoeveelheden van meer dan 1000 mm gemeten kunnen worden. Vooral de regio Thessalië zou het hardst getroffen worden.

Ter vergelijking: in België valt gemiddeld 910 mm regen per jaar. Bij het noodweer in juli 2021 viel er lokaal tot 300 mm op drie dagen tijd. De Franse klimaat- en noodweerexpert Nahel Belgherze noemt de weermodellen "echt onwerkelijk". "Ik kan me niet herinneren dat ik al zulke extreme neerslagvoorspellingen heb gezien in Europa", aldus de klimaatexpert. Ondertussen gaan er ook al verschillende beelden rond op sociale media.

"Catastrofale situatie"

Een andere expert spreekt over "een potentieel catastrofale situatie". Verschillende experts waarschuwen dan ook voor een ongeziene klimaatramp. De intense onweersbuien begonnen op woensdag en zullen nog aanhouden tot en met donderdag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws