Dinsdag 18 Februari 2020 - 22:00   I   Foto: pixabay  I   Bron: De Telegraaf  I   door Redactie

Opa (91) verkracht jarenlang zijn minderjarige kleindochters: “Meisjes lichamelijk zwaar beschadigd”

Een 91-jarige man uit Deventer, Nederland, moet de cel in voor het jarenlang misbruiken van zijn twee minderjarige kleindochters.

Opa (91) verkracht jarenlang zijn minderjarige kleindochters: “Meisjes lichamelijk zwaar beschadigd”

De meisjes waren twaalf en dertien jaar oud toen het misbruik begon, en duurde enkele jaren tot er aangifte werd gedaan, in het voorjaar van 2019. Een van de zusjes kon het geheim niet langer voor zich houden en vertelde het hun moeder.

De meisjes werden door de grootvader opgelegd hun mond te houden, anders zouden ze uit huis geplaatst worden. Ook dreigde hij een van hen valselijk bij de politie aan te geven voor diefstal.

Zwaar beschadigd

Volgens de rechter heeft de man de twee meisjes onder druk gezet en ernstig misbruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als grootvader op hen had, om aan zijn eigen seksuele trekken te komen. “Juist bij hun opa hadden de meisjes zich veilig moeten voelen”, aldus de rechtbank in het vonnis. De man heeft de twee meisjes volgens de rechter lichamelijk en geestelijk zwaar beschadigd. Het misbruik vond plaats in de woning van de verdachte.

De man heeft toegegeven dat hij seks met de kinderen heeft gehad. Hij heeft ontkend dat er sprake is geweest van (fysieke) dwang, zoals de meisjes hebben verklaard. De familie heeft ieder contact met de man verbroken en zo is hij in een sociaal isolement verzeild geraakt.  De rechtbank laat in zijn vonnis meewegen dat een veel langere straf op zijn plaats was geweest, maar houdt het gezien de omstandigheden op de twee jaar die de officier van justitie heeft geëist.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  verkrachting  I  Deventer  I  misbruik  I  minderjarig