-->

Pieter De Crem: “Er is zeker duidelijkheid, maar de mensen moeten die duidelijkheid ook willen aanvaarden”

Pieter De Crem: “Er is zeker duidelijkheid, maar de mensen moeten die duidelijkheid ook willen aanvaarden”
Maandag 20 April 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: VRT  I  

Tot eind augustus zijn massa-evenementen verboden. Er heerst bij de mensen alleen onduidelijkheid wat nu exact een massa-evenement is. Vallen bijvoorbeeld ook kleinere festivals en (trouw-)feesten onder die noemer?

"Dat zal men nog moeten uitmaken op die Veiligheidsraad”, zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem in ‘Het Journaal’. “We spreken dan eigenlijk al over een fase na 3 mei, wanneer we in een toestand zitten dat het nieuwe normaal is."

De Crem zegt dat mensen die een feest gepland hebben in juli of augustus snel duidelijkheid zullen krijgen. “Maar we zitten natuurlijk nog wel in een situatie waarbij we een dramatisch virus hebben dat nog steeds wild om zich heen slaat en dat we moeten blijven bestrijden."

Onuitgegeven toestand

De onduidelijkheid waarmee mensen zitten, wijdt De Crem niet aan de communicatie, maar aan de “onuitgegeven toestand” waarin we ons momenteel bevinden. Ook wat de doe-het-zelfzaken betreft, is er volgens De Crem geen probleem. “Er ís duidelijkheid, maar men moet ook de duidelijkheid willen aanvaarden”, besluit hij.

TAGS  I  Pieter De Crem  I  corona  I  festivals  I  feesten