Theo Francken: "Het Vlaams Belang heeft de verkiezingen gewonnen. We leven toch in een democratie?" Politiek
Politiek

Theo Francken: "Het Vlaams Belang heeft de verkiezingen gewonnen. We leven toch in een democratie?"

Theo Francken: "Het Vlaams Belang heeft de verkiezingen gewonnen. We leven toch in een democratie?"

N-VA-kopstuk Theo Francken is niet opgezet met de uitspraken van Gwendolyn Rutten (Open VLD). Zij had immers gezegd dat N-VA had gevraagd om een coalitie te vormen met Vlaams Belang. Bovendien zou Open VLD er "rijkelijk voor beloond worden".

"Ik vind dat niet verstandig nee", zegt Theo Francken aan VTM NIEUWS. "Het is ook niet gebruikelijk om te onthullen wat er gezegd wordt achter de schermen. We zijn nu ook al een jaar bezig. Die dingen moet je niet lekken."

"Rutten wou vooral het punt maken dat het niet kan dat we met Vlaams Belang hebben gesproken. Ik deel die mening absoluut niet. Het Vlaams Belang heeft de verkiezingen gewonnen. We leven toch in een democratie? We hebben gesprekken gevoerd met alle partijen, dus ook met Vlaams Belang", stelt Francken.

"Wij hebben op een correcte manier met alle partijen gesproken. We zijn ook niet de partij om de winnaar van de verkiezingen uit te sluiten. Niemand wilde met Vlaams Belang besturen. Tot daar, we hebben nu een regering met Open VLD en CD&V. Het is het meest centrum-rechtse beleid ooit en dat zijn we nu aan het uitvoeren met Jan Jambon."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws