Verschrikkelijk voor Ronny Mosuse: “Ze is overleden aan corona”

Verschrikkelijk voor Ronny Mosuse: “Ze is overleden aan corona”
Woensdag 24 Maart 2021 - 09:30   I   Foto: Play4   I  

Ronny Mosuse staat de laatste tijd weer volop in de spotlights dankzij zijn deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’. Al meer dan 30 jaar zit hij in de showbizz, en doorheen al die jaren heeft hij al meerdere woelige watertjes doorzwommen.

”Er is onwaarschijnlijk veel gebeurd: in mijn jeugd, maar ook later toen mijn broer Robert overleed”, zegt Ronny in Story. “Maar op die leeftijd, ik was toen 28, was ik nog ongelooflijk veerkrachtig en heb je energie op overschot. Kijk, mijn oma is drie maanden geleden overleden aan de gevolgen van Covid. Ze was wel honderd, maar we hadden haar liever op een andere manier zien gaan.” 

"De dankbaarheid overheerst"

“We kregen telefoon van de zorginstelling dat ze het niet zou halen, maar we mochten geen afscheid komen nemen", aldus Ronny. "Ik vond dat verschrikkelijk, en ik heb het gevoel dat een geliefde verliezen steeds moeilijker wordt. Ik kan steeds minder goed tegen die emotionele weerbots."

"Maar het is vooral dankbaarheid dat overheerst", klinkt het. "Ik zou over bepaalde zaken zeer wrokkig of rancuneus kunnen zijn, maar zo zit ik niet in elkaar. Daarvoor heb ik te veel positieve energie weten te behouden en die koester ik steeds meer.” 

Bart Peeters en Hugo Matthysen

“Ik zou kunnen doorgaan over hoe onrechtvaardig het is dat Robert al zo vroeg, hij was dertig, moest gaan, maar ik ben vooral dankbaar dat ik zo intens met hem heb kunnen samenwerken en dat we destijds samen zo veel bereikt hebben en onze dromen hebben kunnen realiseren", zegt Ronny nog. "En ik ben ook dankbaar dat Bart Peeters en Hugo Matthysen op mijn pad gekomen zijn, en het doet deugd dat ik mijn jeugdvrienden nog altijd zie."

TAGS  I  Ronny Mosuse  I  Liefde Voor Muziek  I  Bart Peeters  I  shownieuws  I  corona  I  Covid