-->

Binnenkort toch verplichte vaccinatie voor iedereen? “Pandemie zal véél langer duren dan 2 jaar”

Binnenkort toch verplichte vaccinatie voor iedereen? “Pandemie zal véél langer duren dan 2 jaar”
Dinsdag 16 November 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Vanaf 1 januari wordt het personeel in de zorgcentra verplicht om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Ze krijgen hiervoor drie maanden de tijd, en bij weigering krijgen de werknemers recht op een tijdelijke werkloosheidsuitkering.

Margot Cloet van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro (de grootste koepel van ziekenhuizen en woonzorgcentra in Vlaanderen) gaat nog een stapje verder en pleit voor verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. ”Voor de zorgsector is de verplichte vaccinatie een goede zaak, maar als we het coronavirus op lange termijn onder controle willen krijgen, dan zou de hele bevolking gevaccineerd moeten worden. Dat is pas een teken van solidariteit", zegt Cloet in ‘Laat’. 

"Dit gaat een verhaal worden op heel lange termijn"

"We hadden allemaal gehoopt dat het beter zou zijn, dat we een uitweg zouden vinden met het virus. Dat is niet het geval”, aldus Cloet. “We moeten naar verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel in de brede zin van het woord, en later voor de bevolking.” 

“Anders vrees ik dat we gaan blijven zitten in een jojobeweging van besmettingen”, klinkt het. “We moeten een stapje verder durven gaan. Dit gaat een (corona)verhaal worden op heel lange termijn, niet een verhaal van 2 jaar." 

TAGS  I  vaccinatie  I  corona