Groot zwemtalent (16) vermoord door ex-vriend omdat ze naar Olympische Spelen wou

Groot zwemtalent (16) vermoord door ex-vriend omdat ze naar Olympische Spelen wou
Donderdag 27 December 2018 - 22:03   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

Het zwemtalent Safia Askarova is overleden. De 16-jarige Russin werd neergestoken door haar ex-vriendje Nikita Malygin, die het niet kon verkroppen dat hij Askarova een einde aan de relatie wilde maken om haar Olympische droom na te jagen.

Askarova en Malygin deelden samen de passie voor het zwemmen. Het 16-jarig meisje was een toptalent en omdat haar carrière in een stroomversnelling kwam, wilde ze zich voluit concentreren op haar Olympische droom. In die droom was geen ruimte meer voor een relatie en dus maakte ze het uit met Malygin.

De gedumpte zwemmer kon die beslissing niet verkroppen. Hij stak Askarova neer. Volgens plaatselijke media deed hij dat met liefst dertig messteken, verspreid over de nek, de borst en de buik. Volgens een vriend van Askarova was Malygin "stikjaloers" omdat zijn vriendin ook een anuwer contact kreeg met een andere jongen.

Aan de speurders doet de dader zijn verhaal. "Toen ik haar smeekte om onze relatie nog een kans te geven, zei ze dat ik moest oprotten", aldus Malygin. "Ik ging over de rooie en nam mijn mes. Ik kan me amper nog herinneren waar ik haar gestoken heb. Maar ik herinner me wel nog de steek die haar op de grond deed vallen." (HLN/The Mirror)

"Ze probeerde weg te lopen, maar ik ben blijven steken. Het mes heb ik ergens in de buurt weggegooid. Eerst besefte ik niet wat ik gedaan had. Pas op weg naar het huis begon het door te dringen."

TAGS  I  Safia Askarova  I  sport