Mevrouw Vanaken klapt uit de biecht: "Zelfs dat doet hij niet"

Mevrouw Vanaken klapt uit de biecht:
Zaterdag 19 Januari 2019 - 18:36   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Achter elke succesvolle man, staat een sterke vrouw. Wel, in het geval van Hans Vanaken is dat meer dan waar. De kersverse Gouden Schoen kan altijd en overal terugvallen op zijn wederhelft Lauren Flemings.

Lauren is fulltime voetballersvrouw, maar dat vindt ze niet erg. In het huishouden hoeft Vanaken zelfs nauwelijks iets te doen, zo blijkt. "Ik zeg niet dat een man ook niet eens iets in het huishouden mag doen, zélfs al is hij een voetballer, maar... Hans niet, nee", geeft mevrouw Vanaken eerlijk toe in Het Laatste Nieuws

"Pas op: hij zal al eens stofzuigen wanneer ik in een rush zit, maar dan moet ik het hem wel eerst vragen. Uit zichzelf doet hij dat niet en ik verwacht dat ook niet. Het enige wat Hans uit zichzelf doet, is de vuilniszakken buitenzetten. Hij zal na het eten ook de tafel helpen afruimen. Het is niet zo dat hij dan in de zetel ploft en verwacht dat ik zijn sloffen breng, want zo is hij echt totaal niet." (lacht)

"Als ik eens een paar dagen weg ben, dan leg ik zijn kleren klaar"

Het lijkt erop dat Vanaken niet zonder een goede voetballersvrouw zou kunnen. "Hans vindt dat gewoon fijn, verzorgd en verwend worden. En ik heb dat zorgzame nu eenmaal van thuis meegekregen, ik vind het fijn om hem te verwennen", benadrukt Lauren.

"Af en toe ben ik eens voor een paar dagen in Limburg en dan zit hij hier alleen: ik zal dan altijd zijn kleren klaarleggen. Voor elke dag een ander stapeltje: van sokken en schoenen tot onderbroek en hemd. Dat zelfs zijn mama zegt: 'Lauren, dat moet je nu ook niet doen!' Ik doe het toch. Niet omdat Hans mij dat vraagt, maar uit liefde. Omdat ik van hem houd. Ik zal er dan ook voor zorgen dat ik gekookt heb en hij zijn eten alleen maar hoeft op te warmen. En meestal maak ik dan ook nog eens zijn lievelingskostje: chili con carne", zegt ze.

"Hans heeft twee linkerhanden"

En we komen nog meer te weten. "Ik ben thuis ook degene die Ikeakasten in elkaar zet, want Hans heeft twee linkerhanden. Hij zou ook ongelukkig worden van een vrouw die niet zou meegaan naar de match. Ik mis geen enkele match van hem. Elke keer ben ik op post, samen met zijn ouders en mijn ouders, die hier dan allemaal blijven slapen. Naar een wedstrijd gaan is een echte familieuitstap bij ons. Wij volgen Hans overal: thuismatchen, uitmatchen en alle matchen in het buitenland. Hij apprecieert dat enorm en hij zegt dat ook, dat hij dat zo fijn vindt dat we er altijd zijn."

TAGS  I  Hans Vanaken  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal