Woensdag 23 Januari 2019 - 12:45   I   door Timothy Collard

Drama in de maak: 'Boete en puntenaftrek voor Anderlecht'

RSC Anderlecht zit mogelijk in de problemen. Dinsdag lekte de eerste jaarrekening onder Marc Coucke uit en daaruit bleek dat paars-wit een verlies van 6,4 miljoen euro heeft gemaakt. En dat zou op termijn erg vervelend kunnen worden voor Coucke en co...

Drama in de maak: 'Boete en puntenaftrek voor Anderlecht'

Om de schulden aan te pakken, kan en mag Coucke immers niet zomaar enkele miljoenen bijpassen. Het Nieuwsblad meldt dat de reglementen van de Financial Fair Play (FFP) daar immers een stokje voor steken.

"Vanaf dit seizoen is er een Belgisch Financial Fair Play-reglement van kracht. Dat bepaalt dat Belgische clubs over een periode van drie seizoenen opgeteld maximaal 5 miljoen euro verlies mogen maken", schrijft de krant. "Let wel: om investeringen in de jeugd of infrastructuur niet te belemmeren, worden een aantal kosten uitgesloten."

Aftrek van punten en boetes

Als Coucke niet voor een financiële ommekeer kan zorgen, zou Anderlecht zwaar in de problemen kunnen komen, zo geeft HNB nog mee. "Overtredingen zullen bestraft worden met een aftrek van punten en boetes. Voor Anderlecht wordt het dus oppassen geblazen vanaf 2021, wanneer de eerste controle plaatsvindt door de licentiecommissie. Het wordt hoe dan ook uitkijken naar de jaarrekening van volgende jaren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport