Yves Stevens: “De curve moet duidelijk nog naar beneden, nu is het moment om door te zetten” Royalty
Royalty

Yves Stevens: “De curve moet duidelijk nog naar beneden, nu is het moment om door te zetten”

Yves Stevens: “De curve moet duidelijk nog naar beneden, nu is het moment om door te zetten”

De getroffen maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan zijn al 26 dagen van kracht. De boodschap blijft niettemin dezelfde: hou deze maatregelen vol.

Ondanks de ingrijpende impact op ons dagelijks leven zijn de maatregelen voor het overgrote deel van de bevolking al een soort van routine geworden. “We vinden het normaal om afstand te houden, onze handen wat meer te wassen, en van thuis uit te werken”, zegt Steven Van Gucht, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum. “En dit resulteert."

“De situatie is op dit moment onder controle en dit is grotendeels te danken aan jullie solidaire inzet”, prijst Stevens de Belgische bevolking. ”Nu moeten we doorzetten. Het is duidelijk dat de curve nog verder naar beneden moet."

Acties

“Er is ook een hele sterke vorm van solidariteit met mensen in de zorg, met iedereen die nu moet werken om onze maatschappij draaiende te houden, met mensen die drager zijn van het virus, maar ook met de familie en vrienden van personen voor wie het coronavirus te sterk bleek."

'Dergelijke acties van solidariteit betekenen in deze onzeker tijden zeer veel. Het toont aan dat we als maatschappij weerbaar zijn en hier samen willen uitkomen”, besluit Stevens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws