Propere Handen eist eerste (bekende) slachtoffer: 'Hij riskeert 2 jaar cel' Sport
Sport

Propere Handen eist eerste (bekende) slachtoffer: 'Hij riskeert 2 jaar cel'

Propere Handen eist eerste (bekende) slachtoffer: 'Hij riskeert 2 jaar cel'

Het onderzoek Propere Handen zit sinds kort in een stroomversnelling. Na de bekentenissen van spijtoptant Dejan Veljkovic werden heel wat mensen verhoord. De bekentenissen van Veljkovic lijken nu een eerste slachtoffer te eisen: Peter Maes.

De ex-trainer van onder meer Lokeren en KRC Genk zou in de voorbije jaren heel wat zwart geld ontvangen hebben via Veljkovic. Maes werd eerder deze week ondervraagd door de politie en zelfs een nacht in de cel gehouden. Er hangt hem een zware straf boven het hoofd.

"Fiscale fraude kan bestraft worden met een celstraf van acht dagen tot twee jaar en een boete tot 500.000 euro", aldus professor fiscaal recht Michel Maus (VUB) in Het Laatste Nieuws. "Maar zo'n vaart loopt het wellicht niet. Je kan altijd een deal maken met de fiscus en het parket."

Tom Boonen

"Door op een gefraudeerd bedrag van 1 miljoen euro 500.000 euro belastingen te betalen, en op die 500.000 akkoord te gaan met een belastingverhoging van 300.000 euro. Op het totaalbedrag van 1 miljoen moet hij dan 800.000 euro afstaan. Tom Boonen heeft dat in het verleden op die manier opgelost."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws