Details uitgelekt over vertrek van Frank Deboosere: "Opvolger al lang aangeduid" TV en Radio
TV en Radio

Details uitgelekt over vertrek van Frank Deboosere: "Opvolger al lang aangeduid"

Details uitgelekt over vertrek van Frank Deboosere: "Opvolger al lang aangeduid"

Het einde van een tijdperk is aangebroken. Frank Deboosere stopt maandag na 36 jaar als weerman. Vijf maanden eerder dan verwacht moet hij met pensioen. De VRT heeft voorlopig nog niets over een eventuele opvolger gecommuniceerd. Maar goed geïnformeerde bronnen weten Het Laatste Nieuws meer te vertellen.

Dat Frank Deboosere aan zijn ‘afscheidstournee’ begonnen was, was al een tijdje bekend. Op 1 augustus wordt de iconische weerman 65 en moet hij er volgens de regels van de VRT de brui aan geven. Zelf had hij zijn rit bij de openbare omroep het liefst volledig uitgedaan, maar Frank moest zijn vakantiedagen - hij heeft namelijk jarenlang overuren geklopt - opnemen. Uitbetalen kon niet, en presenteert hij maandagavond, op zijn 64e, zijn laatste weerbericht.

Versterking zal dus dringend nodig zijn. Volgens Het Laatste Nieuws deed Frank vaak dubbele dagdiensten: van de vroege morgen tot in de vooravond. En dat ongeveer elke dag van de week. Over een mogelijke opvolger heeft de VRT nog niets gelost. Volgens bronnen van HLN is er wel al een nieuwe weerman of -vrouw aangeduid, die nu in alle stilte opgeleid wordt. En dat kan een tijdje duren.

Daar kan Bram Verbruggen over meepraten. Toen hij in 2018 als derde weerman aan de slag ging bij de VRT, volgde hij een opleidingstraject van een jaar. Daar wordt aan je uitspraak, houding en uiterlijk gesleuteld. Eén ding is zeker: de nieuwe derde weerman of -vrouw of een eventuele invaller zal straf uit de hoek moeten komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws