Wow! Dit bedrag verdienen BV's met 'The Masked Singer' of 'De Slimste Mens' TV en Radio
TV en Radio

Wow! Dit bedrag verdienen BV's met 'The Masked Singer' of 'De Slimste Mens'

Wow! Dit bedrag verdienen BV's met 'The Masked Singer' of 'De Slimste Mens'

The Masked Singer’ is voorbij. Voor sommigen was het liedje al snel uitgezongen, anderen hielden het wekenlang vol. De drie finalisten gaven maar liefst twaalf weken aan een stuk het beste van zichzelf. Maar heb je je ooit al eens afgevraagd hoeveel zo’n deelname in het laatje brengt?

Voor heel wat BV’s is ‘The Masked Singer’ een heuse lijdensweg. Performen in zo’n claustrofobisch pak is niet evident. Maar ze doen het natuurlijk niet voor niets. Hoeveel ze verdienen met hun deelname, hangt van hun status en populariteit af. “We weten bijvoorbeeld dat Bart Tommelein (Open Vld) 3000 euro verdiende aan zijn deelname aan ‘The Masked Singer’”, schrijft Gazet van Antwerpen. Hij hield het in 2020 één aflevering uit als Monster. Maar dat zou slechts het startbedrag zijn. Per deelname zou het bedrag alleen maar oplopen.

Dat fabeltje lijken enkele Masked Singers echter te ontkennen. Ook VTM houdt de lippen stijf op elkaar: “De financiële afspraken zijn vertrouwelijk, daar kunnen we dus geen verdere informatie over geven.” De som bij ‘De Slimste Mens ter Wereld’ daarentegen is een minder goedbewaard geheim. “Kandidaten krijgen er een basiscontract van 375 euro per aflevering aangeboden, maar afhankelijk van hun ‘marktwaarde’ en de overtuigingskracht die nodig is om hen aan boord te halen, kan daar nog over gepraat worden”, aldus de krant.

Hoe langer erin, hoe meer geld

Voor programma’s die heel wat tijd en inzet vergen - denk maar aan ‘The Masked Singer’, ‘Liefde voor Muziek’ en ‘Special Forces: Wie durft wint’ -, liggen de bedragen aanzienlijk hoog. Voor ‘Sterren op de Dansvloer’, nu ‘Dancing with the Stars’, kreeg Eline De Munck destijds bijvoorbeeld een startbedrag van 6000 euro. “Per aflevering die ze overleefden, kregen ze nog eens 1.000 euro extra”, schreef De Morgen toen.

Of ‘Expeditie Robinson’. “Een deelname is goed voor tussen de 10.000 en 25.000 euro. Elke week dat deelnemers de eilandraad overleefden, kwam daar nog eens 2.000 euro bij”, aldus De Morgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws