Francesco Planckaert krijgt zorgwekkende diagnose van de dokter Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Francesco Planckaert krijgt zorgwekkende diagnose van de dokter

Francesco Planckaert krijgt zorgwekkende diagnose van de dokter

Francesco Planckaert is de man van de uitdagingen, zoveel is duidelijk. Alsof een kasteel verbouwen - in ‘Château Planckaert’ - nog niet genoeg was, waagde hij zich in ‘Special Forces: Wie durft wint’ aan de zwaarste training ter wereld. Hij moest het VTM-programma meteen verlaten door een ernstige blessure. Bij thuiskomt kreeg hij meteen slecht nieuws van de dokter.

Francesco Planckaert had zich stevig voorbereid voor de training van de Special Forces. En daarnaast had ik op voorhand heel wat getraind. Ik was er zeker van dat ik het fysieke aspect eveneens zou aankunnen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. Maar dat was fout gedacht. Een reeks overmoedige push-ups leverde hem een schouderblessure op, waardoor hij zijn training vroegtijdig moest stopzetten. “ Toen ik die eerste pijnscheut voelde, wist ik dat het niet meer in orde kwam”, klinkt het bij de voormalige wielrenner.

Achteraf gezien bleek zijn exit ook de juiste keuze. “Ik liet een medische check-up uitvoeren, en daaruit bleek dat ik een acute slijmbeurs- en peesontsteking had opgelopen”, vertelt Eddy Planckaert oudste zoon. In mensentaal: er zaten enkele barsten in zijn pees. Als hij toen in Marokko gebleven, had hij volgens de dokter een nog veel zwaardere blessure opgelopen.

Revalidatie

Terug in België kon Francesco de nodige rust nemen, iets wat tijdens het VTM-programma niet mogelijk was geweest. “Toch ondervind ik nog steeds last: zo kan ik mijn arm niet volledig optillen”, klinkt het. Ook werken in het kasteel in Frankrijk is nog moeilijk. “Ik doe wel oefeningen, maar uiteindelijk moet dit uit zichzelf herstellen. Dit is dus niet bepaald het souvenirtje waar ik van droomde”, lacht hij.

Toch zou hij het zo opnieuw doen. “Mijn fysieke gezondheid denkt er ongetwijfeld anders over, maar ik had dit voor geen geld ter wereld willen missen”, besluit Francesco.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws