KMI waarschuwt met code geel, ook noodnummer actief: tot dan dreigt stevige regenval met onweer Weer
Weer

KMI waarschuwt met code geel, ook noodnummer actief: tot dan dreigt stevige regenval met onweer

KMI waarschuwt met code geel, ook noodnummer actief: tot dan dreigt stevige regenval met onweer

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) kondigt code geel af voor vandaag. Zo krijgen we op de eerste schooldag heel wat intense buien over ons heen.

Tot vanavond verwachten we perioden van regen of soms stevige (onweers)buien. "Volgens de meest recente output van de weermodellen, kan er tussen 10 en 30 l/m² regen vallen in 24 uur, of zelfs lokaal tot 50 l/m² volgens het meest pessimistische scenario", aldus het KMI.

Daarom kondigt het KMI code geel af voor vandaag. "Deze gele waarschuwing geldt voor alle provincies, behalve de provincie Luxemburg, omdat de hoeveelheid neerslag voor deze provincie minder lijkt te zijn", klinkt het. Code geel is al minstens tot deze nacht van kracht.

Noodnummer

Via het tijdelijk geactiveerde telefoonnummer 1722 kunnen aanvragen worden ingediend voor hulp van de brandweer bij storm- en waterschade, bijvoorbeeld voor ondergelopen kelders of wateroverlast op de weg. Binnenlandse Zaken wijst er wel op dat de snelste manier om brandweerhulp te vragen, een digitale aanvraag is via de website 1722.be. Het zijn de operatoren van de noodcentrales die ook de telefonische oproepen naar 1722 beantwoorden. Zij geven wel voorrang aan de meest dringende oproepen naar het noodnummer 112.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws