Sven Nys gebruikt Soudal Quick-Step en gaat Patrick Lefevere achterna Wielrennen
Wielrennen

Sven Nys gebruikt Soudal Quick-Step en gaat Patrick Lefevere achterna

Sven Nys gebruikt Soudal Quick-Step en gaat Patrick Lefevere achterna

Sven Nys is met zijn team Baloise Trek Lions bijzonder goed aan het veldritseizoen begonnen.

Pim Ronhaar, Lars van der Haar en Thibau Nys wisten allen al minstens één mooie cross op hun palmares te schrijven. Ook Joris Nieuwenhuis doet het best goed, maar wat is nu het geheim van de ploeg van Nys?

Ze halen naar verluidt inspiratie uit hoe Patrick Lefevere zijn team leidt. Lefevere staat vooral voor het smeden van een hechte groep. Trainer Paul Van Den Bosch onthult bij Sporza dat ze nagenoeg dezelfde aanpak hebben.

Dat is vooral het geval tijdens de aanwerving van nieuwe renners: “We gaan niet alleen voor talent, we gaan ook voor karakter. Als we iemand willen aanwerven, kijken we naar zijn persoonlijkheid en gaan we altijd goed na of de persoon wel goed in de groep past.”

Problemen

“Ik heb als trainer nooit echte problemen gehad met deze renners” sluit de trainer - die eerder ook Sven onder zijn hoede had - af. “Dat wil toch veel zeggen. Ik durf met mijn hand op mijn hart zeggen dat het stuk voor stuk aimabele mensen zijn!”

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws