Van Aert grijpt drastisch in en doet Van der Poel ferm schrikken met oog op volgend seizoen Wielrennen
Wielrennen

Van Aert grijpt drastisch in en doet Van der Poel ferm schrikken met oog op volgend seizoen

Van Aert grijpt drastisch in en doet Van der Poel ferm schrikken met oog op volgend seizoen

Het was niet het jaar van Wout van Aert. Hij maakte veel indruk, maar wist vooralsnog maar vier zege’s te boeken. En daar had hij voor aanvang van het seizoen toch écht niet voor getekend.

Hij botste opvallend vaak op een beresterke Mathieu van der Poel, die onder meer Parijs-Roubaix, Milaan-San Remo en het WK won. Bij Het Laatste Nieuws liet Van Aert zich uit over de confrontaties van afgelopen seizoen. In San Remo was er volgens de vicewereldkampioen niets aan Van der Poel te doen.

“Het is moeilijk te beschrijven hoeveel beter Mathieu op de Poggio was dan wij. Hij was nog enorm fris. Stel dat ik dat gat op Pogacar niet dicht, had Mathieu toen al van achter mijn rug gedemarreerd... Het had geen moer verschil gemaakt.” Maar tegen Roubaix had hij zijn lesje geleerd en nam hij amper initiatief.

“Ik heb al vaak gehad dat mijn enthousiasme wordt afgestraft door Mathieu, die van achteruit komt. Dat wou ik in Roubaix absoluut vermijden.” En dat lukte ook goed: “Alpecin was in overtal en ik kon mijn wagonnetje aanhaken... Helaas werd ik geflikt door die lekke band.”

Andere tactiek

Van Aert wil in de toekomst in confrontaties met Mathieu wat spaarzamer met zijn krachten omgaan: “Als je ziet welke aanval Mathieu op zijn beste dagen in huis heeft, lijkt het voor niemand een goeie tactiek om met hem mee rond te draaien want op een bepaald moment word je toch achtergelaten.”

“Niet alleen ik, maar ook andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en hem laten doen.” Hij vindt het wel belangrijk dat hij attractief blijft koersen: “Ik hoop dat het in Roubaix niet als slepen overkwam. Ik was echt van plan om vol te demarreren op Carrefour de l'Arbre… Ik wil dezelfde renner blijven!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws