Jupiler Pro League per direct stopgezet door complete lockdown in België? voetbal
voetbal

Jupiler Pro League per direct stopgezet door complete lockdown in België?

Jupiler Pro League per direct stopgezet door complete lockdown in België?

Het zou goed kunnen dat er straks een complete lockdown volgt in België. De coronacijfers gaan de verkeerde kant uit en experten buigen zich momenteel over de toestand in ons land. Zal dat ook gevolgen hebben voor de Jupiler Pro League?

Iets meer dan een jaar geleden, bij de start van de eerste lockdown, werd het seizoen in de Jupiler Pro League op één speeldag van het einde van de reguliere competitie stopgezet. Pas in de zomer, toen het nieuwe seizoen voor de deur stond, mocht het profvoetbal hervatten.

Niet bang

Krijgen we straks hetzelfde scenario? Bij de Pro League denken ze van niet. Woordvoerder Stijn Van Bever toont zich ondanks de slechte evolutie van de coronacijfers optimistisch: "We hebben de laatste maanden aangetoond dat het profvoetbal op een veilige manier wordt georganiseerd", klinkt het in een reactie aan Het Nieuwsblad.

"We zijn dus niet meteen bang voor een nieuwe stopzetting", benadrukt Van Beer. "We hebben ook wekelijks contact met de virologen en kunnen dus te allen tijde bijsturen als dat nodig zou zijn", besluit de woordvoerder. Ook nu zal de Pro League dus een beroep doen op virologen om eventueel nog extra bij te sturen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws