‘Déze acht toprenners zullen Soudal Quick-Step in extremis nog verlaten’

231002julianalaphilippekasperasgreen
Er is nog steeds heel wat te doen rond de nakende fusie van Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma. Het scenario lijkt steeds waarschijnlijker te worden.
Mocht de fusie er komen, dan zou dat betekenen dat alle renners die momenteel bij één van de twee ploegen rijden en níet mee willen stappen in het nieuwe project mogen vertrekken. Zeker bij Soudal Quick-Step verwacht het Franse VéloFuté dat dat er heel wat zullen zijn.
Julian Alaphilippe zou al bijzonder dicht bij Total Energies staan, terwijl Remco Evenepoel samen met Mattia Cattaneo en Louis Vervaeke naar INEOS zou trekken. Kasper Asgreen lijkt dan weer op weg naar het Noorse-Deense Uno X, de ploeg van onder meer Alexander Kristoff.
Maar daar houdt het niet bij op. Er zijn ook nog een aantal renners die momenteel niet bij Soudal rijden, die al een contract voor volgend seizoen ondertekend hadden. Mikel Landa zal allicht niet meestappen in de fusieploeg en lijkt de voorkeur te geven aan Astana of Movistar. Supertalent Luke Lamperti kan dan weer naar EF of Movistar. Het beloven alvast nog spannende weken te worden!