Michel Wuyts twijfelt niet: “Daar heeft Van Aert recht op!” Wielrennen
Wielrennen

Michel Wuyts twijfelt niet: “Daar heeft Van Aert recht op!”

Michel Wuyts twijfelt niet: “Daar heeft Van Aert recht op!”

Michel Wuyts is na zijn ‘pensioen’ bij de VRT niet gestopt met het wielrennen op de voet te volgen.

Zo schrijft hij bijvoorbeeld nog columns voor Het Laatste Nieuws, waar hij het onlangs over de Giro-deelname van Wout van Aert had. De wielercommentator is voorstander van Van Aert zijn beslissing: “Gun Wout van Aert de Giro d’Italia!”

“Geef hem de vrijheid, de zuurstof en de afwisseling die hij in het drukkende Tourpatroon mist. Moeten winnen, moeten aanvallen, moeten anticiperen, moeten dienen in nagenoeg alle ritten, weg daarmee”, aldus Wuyts.

“De perfectionist Van Aert rijdt zich in zo’n Tour te pletter en sprint er naar teveel frustraties.” Wuyts hoopt dat Van Aert kopman zal zijn in de Giro: “Hij heeft daar recht op. De lossere sfeer in de Giro wordt een verademing. De adoratie van de tifosi zal hem deugd doen. Hij kan oogsten zonder stress!”

Parcours

Het parcours is alvast een enorme opsteker voor de Jumbo-Visma Belg: “Zes sprintritten, zes heuvelritten, twee tijdritten. Van een prettiger speelterrein kan een allrounder niet dromen. En in de openingsetappe naar Turijn lonkt al het roze!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws